TÁMOGATÓINK
logo A Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola az első évtől kezdve ad otthont a rendezvénynek. Az épület felszereltsége és környezete nagyban segíti hogy vendégeink jól érezzék magukat.
Az iskola a debreceni Tócóskertben helyezkedik el, területén található a Holló László emlékmúzeum is. A gimnázium híres képzőművészeti képzéseiről.
logo Tóth Károly - a Wok to Box ázsiai étterem tulajdonosa - rendezvényünkön először még, mint séf kápráztatott el bennünket egy egyedülálló kulináris bemutatóval. 2016-ban már mint új sushi beszállítónkat üdvözölhettük partnereink között.
Bár a Wok to Box csak nem rég nyitott, hamisítatlan ázsiai ízeiknek hála rajongói tábora rohamosan nő, étlapjuk folyamatosan bővül.
 
EDDIGI PARTNEREINK / FELLÉPŐINK
Az évek során számos vendég, fellépő, előadó fordult meg nálunk, vagy segítették rendezvényünket valamilyen módon. Köszönetképpen szeretnénk itt összegyűjteni elérhetőségeiket, illetve vendégeink bővebb infót találhatnak róluk, ha felkeltették érdeklődésüket.
 
logo Klubjuk célkitűzése, hogy lehetőséget biztosítson minden érdeklődő számára a Csillagok Háborúja világában szereplő karaktereket megszemélyesítő, professzionális jelmezzel rendelkező rajongókkal történő személyes találkozáshoz. Az 501-es Légió Magyarországi Helyőrsége szereplőket biztosít különféle nyilvános-, privát- és jótékonysági célú fellépésekhez, rendezvényekhez, így nálunk is már visszatérő vendégek.
logo Az AMV Art csapata segít minket abban, hogy évről évre a legfrissebb és leglátványosabb AMV-ket láthassátok.
logo Az Atomic Média tehetséges, fiatalos csapata már többször örökítette meg rendezvényünket egy-egy kiváló összefoglaló videóval, melyeket galériánkban meg is tekinthettek.
Fotósaik pedig fotósarkunkban segítik, hogy látogatóinkról kiváló minőségben készülhessenek jelmezes képek.
logo A Beholder Kft. arculatában a levelezős szerepjáték üzemeltetés épp úgy megtalálható, mint például a könyvkiadás, vagy az internetes szerepjáték, jelenleg azonban leginkább mint webbolt ismertek. Legsikeresebb "termékeik" a Túlélők Földje, valamint a szintúgy híres Hatalom Kártyái Kártyajáték és a több nyelvre is lefordított Végzetúr.
Rendezvényünkön a HKK versenyünk lebonyolítását támogatták és ajánlottak fel kártyákat a díjazáshoz.
logo Az Oni-trilógia Buglyó Gergely fantasy-könyvsorozata. A könyvek a Ciceró Könyvstúdió gondozásában jelentek meg 2013 és 2015 között.
Mivel a szerző, rendezvényünk visszatérő vendége - mint a Magyar Sógi Szövetség debreceni klubjának vezetője - az évek során kialakult jó kapcsolat jegyében lehetőséget biztosítottunk könyvsorozata bemutatására és író-olvasó találkozásra is.
logo A Bujinkan Főnix Dojo 1992-ben alakult. Akkori vezetője Dankó Csaba (Shidoshi-ho, 4. dan) volt. Ő a Bujinkan Főnix Dojo alapítója, neki köszönhető, hogy 1992 óta Debrecenben is sokak számára elérhetővé vált a Bujinkan Budo Taijutsu, mely egy japán harcművészet, és mely kilenc tradicionális japán harcművészeti iskola elemeit tanítja egy egységben.
logo A Bujinkan Hoshi Dojo-t 2014 végén alapította Vohradnyik Gábor, aki még a Főnix Dojo-ban ismerkedett meg a Bujinkan-nal. 2010-ben megszerezte az 5. dant Japánban - a sikeres Sakki teszt után - így azóta oktat.
Tagjaik nem csak látványos bemutatókkal és előadásokkal kápráztattak el minket és vendégeinket, de évről-évre besegítenek a rendezvény körüli kisebb-nagyobb teendőkbe is.
logo A Cosplay.hu, Magyarország első és legnagyobb cosplayes weboldala és rendezvényszervezői csoportja. Honlapjukon megtalálsz mindent a ruhakészítésről, az aktuális eseményekről, cosplayes rendezvényekről és versenyekről, illetve elérheted a hozzád hasonló érdeklődőket.
Rendezvényünket a cosplay versenyek szervezése során szerzett tapasztalataikkal és tanácsaikkal segítik.
logo A Csillagkapu Cosplay Klub azért jött létre, hogy összefogja az olyan embereket, akik szeretik a Csillagkapu sorozatot és minden hozzáfűződő dolgot. Facebook oldalukon várják mindazok jelentkezését akik szeretnék magukra ölteni a kedvenc karakterük öltözetét és szeretnének velünk eljutni különböző cosplay eseményekre.
Rendezvényünk egyik visszatérő és igen népszerű cospalyer csoportja.
logo A Darlington Teabolt több, mint százféle minőségi szálas teával, kézzel festett japán és kínai porcelánok széles  választékával, valamint különböző teázáshoz szükséges kiegészítőkkel várja vásárlóit.
Korábbi rendezvényünkön a teák terén szerzett szakértelmükkel segítették, hogy érdeklődő vendégeink a különleges teák világát is megízlelhessék.
logo A Debreceni Gó Klub a hónap minden első és harmadik szerdáján várja az érdeklődőket, a kezdő szinttől a haladóig. Akkor is bátran látogass el hozzájuk, ha még nem ismered a szabályokat, de érdekel a játék!
2016-ban csapatuk segíti az érdeklődőket megismerkedni ezen ősi táblajátékkal.
logo A Koreai Kulturális Központ támogatásával 2015 szeptemberében indította el az első debreceni koreai tradicionális tánctanfolyamát a Debreceni Koreai Kulturális Egylet és így alakult meg a Manwol tánccsoport.
Lelkes csapatuk örömmel veszi a felkéréseket, mellyel népszerűsítheti Koreát.
logo A Gyűrűk Ura Cosplay Club célja, hogy összefogja azokat a Gyűrűk Ura rajongókat akik szívesen beöltöznek kedvenc karakterüknek, és rész vennének különböző cosplayes eseményeken.
Segítségükkel, rendezvényünkön minden rajongó beléphet Tolkien varázslatos világába.
logo A shinkendo egy kardvívó irányzat, amely a középkori japán harcosainak technikáit, szellemiségét és harcművészetét ültette át a modern korba. A legtöbb keleti harcművészetre igaz, hogy nem csak egy küzdősport, sokkal inkább egy életforma, de ez a szamuráj kardvívás esetén még erősebb.
A Hori no Hashi Dojo, debreceni shinkendo csoport előadásában, ebből a világból is megismerhettek egy szeletet az érdeklődők.
logo A karate-do egy életforma, mely állandóan fejleszti az egyént és segít az élet problémáinak legyőzésében, kitartásra, megértésre, szeretetre nevel.
Az Ichiban-Do egyesület már több alkalommal vett részt rendezvényünkön és járult hozzá, hogy látogatóink jobban megismerhessék ezt a hazánkban tévesen erőszakosnak titulált, pusztakezes harcművészetet és életformát.
logo A Keleti Erdők Vándorai egy maroknyi de annál elhivatottabb tagot számláló, debreceni klubb. Csapatuk hosszú évek óta foglalkozik a különböző asztali vagy élőszerepjátékokkal, megfordultak számos LARP eseményen, illtve maguk is több kisebb játékot szerveztek Debrecen közelében.
Segítségükkel látogatóink is több alkalommal nyerhettek betekintést ebbe az izgalmas és kalandokkal teli világba.
logo A Koi Con and Meet egy ingyenes budapesti rendezvény, amely a Japán kultúrával foglalkozik. Szabad téren , családias hangulatban remek programokkal várják az érdeklődőket a rendezvényükre.
Az OSzAKE indulása óta a szervezők egyik fontos célkitűzése, hogy segítse a hasonló érdeklődésű csoportok munkáját. Megkeresésükre örömmel egyeztünk bele a kölcsönös tapasztalatcserébe és rendezvényükhöz ez úton is sok sikert kívánunk.
logo Debrecen elsőként alakult íjászklubjaként a Letizia Sportclub Debrecen szeretettel várja mindazokat akiket vonz ez a nagyszerű sport. Edzéseiken kicsik és nagyok egyaránt megismerkedhetnek az íjászat alapismereteivel, akár tradicionális, olimpiai vagy csigás íjról legyen szó.
Rendezvényünkön immár visszatérő vendégként üdvözölhetjük őket, látogatóink nagy örömére.
logo A Magyar Képregény Akadémia alkotói műveik kiállítási lehetőségével támogatták a rendezvényt.
logo A sógit az átlag ember - ha ismeri - csak "japán sakk" néven szokta emlegetni, ám ez koránt sem fedi le ezen játék összetettségét.
A Magyar Sógi Szövetség Debreceni csoportja egyik visszatérő vendégünkként igyekszik az érdeklődőket megismertetni ezen táblajáték rejtelmeivel, annak igazi mélységeivel.
logo A Magyarországi Japán Tea Egyesület célja, hogy egyre nagyobb "tömegek" számára biztosítsanak lehetőséget itt hazánkban a japán teaművészet személyes megtapasztalására, a japán esztétikarendszer japán művészetek tükrében történő megismerésére.
Palotás Gábor már több alkalommal vett részt rendezvényünkön és nyújtott betekintést vendégeinknek a teaceremónia rejtelmeibe.
logo A Migoto Kulturális Egyesület egy országos működésű szervezet, fő céljuk a távol keleti kultúra népszerűsítése, helyi klubok létrehozása és támogatása, továbbá rendezvények szervezése vagy támogatása.
Rendezvényünkön évről-évre nyújtanak segítséget több program lebonyolításában.
logo A Mondo magazin, jelenleg az egyetlen kéthavi folyóirat a legújabb animék, mangák, zenék, könyvek, és minden egyéb Japánnal kapcsolatos témák világában.
Az elmúlt évek során, rendezvényünk hasábjaikon és weblapjukon is lehetőséget kapott a megjelenésre.
logo Az Ozirisz hastánc és alakformáló stúdió már több alkalommal hozta el hozzánk a keleti világ misztikumát. Fő mottójuk "Mozgás az egészségért". Céljuk, hogy minden korosztályú hölgyet, gyereket megtanítsanak a mozgás és a tánc örömére.
logo A Printer Center jutányos árainak köszönhető, hogy 2014 óta vendégeink egyedi, OSzAKE kitűzőkkel lehetnek gazdagabbak.
logo A debreceni Wasabi étterem éveken át biztosította rendezvényünkön a sushi-kat és tekercseket az ingyenes sushi kóstolóhoz, mely mára az egyik legnépszerűbb programunk.
Az étterem lehetőséget biztosít keleti ételek kipróbálására, napi menüik mellett az érdeklődők megkóstolhatják a running-sushi fogásokat és igénybe vehetik a házhozszállítást is.
 
ÁRUSOK / BAZÁROSOK AKIK MEGFORDULTAK NÁLUNK
logo Az Akihabara Center egy 2015-ben indult webáruház. Animés, cosplay és keleti termékeket forgalmaznak.
Rendezvényünkön standjukkal immár visszatérő árusok.
logo A Holdfény Team webáruházban figurák, kiegészítők, ruházat, és lényegében bármilyen termék megvásárolható, sci-fi, fantasy, anime témákban.
Az évek során árusként visszatérő vendégeinkké váltak, sőt 2011-ben csapatukkal közösen szerveztük rendezvényünket.
logo A JapánCuccok egy olyan márka, amely ötvözi az eredeti japán termékeket az általuk tervezett és gyártott termékekkel, hogy minél szélesebb körben megismertethessék e kultúra szépségeit. Elsődleges céljuk az ősi, autentikus távol-keleti kultúra és művészet bemutatása, valamint népszerűsítése.
Termékeikkel az évek során, vendégeink már számos alkalommal találkozhattak.
logo A Kimmidoll figurák alapötlete a japán Kokeshi babáktól származik. A figurák az elegáns és dekoratív keleti kultúra megtestesítői a lakásdekoráció terén.
A Kimmidoll Magyarország 2014-ben vett részt rendezvényünkön.
logo A NipponLine hazánk első webáruháza, amely kizárólag magyar készítő(k) termékeit forgalmazza. Az áruház 2013. decembere óta működik, terméklistája azóta is folyamatosan bővül.
Rendezvényünkön nem csak mint árus vesz részt, de ruháik megjelentek korábbi lolita divatbemutatónkon is, valamint számos dekorációnk és az OSzAKE-s füzetek és kulcstartók is nekik köszönhetőek.
logo A SakuraZaka, avagy "SzakuraÖsvény" bolt elsősorban a japán manga kultúrával kapcsolatos árukkal foglalkozik, ám a terveik között szerepel egyéb, Japánhoz kötődő termékek beszerzése is.
Standjuk évről-évre megtalálható nálunk.
 
az oldal feltöltés folyamatos...